Otaku Odú

[Manga] Higurashi When They Cry – Cotton Drifting Arc Vol.1

Posted by -OJ- - 2011. szeptember 30.

Eredeti Cím: Higurashi no Naku Koro ni – Watanagashi-hen
Angol Cím: When They Cry – Cotton Drifting Arc
Történet: Ryukishi07
Illusztrátor: Yutori Houjyou
Kiadó: Kadokawa Shoten (Japán) / Yen Press (U.S.A.)
Megjelenés: 2005 December (Japán) / 2009 Május (U.S.A.)
Műfaj: Horror, Dráma, Vígjáték, Pszicho-thriller, Misztikum
Oldalszám: 192
Korhatár: 16+

Az anime nézőit és a visual novel olvasóit egész biztosan nem éri meglepetésként, hogy a Cotton Drifting története nem a korábbi, Abducted by Demons szálat folytatja tovább, hanem újraindítja az egész eseményláncot, más szemszögből és jelentős változásokkal mutatva be Hinamizawa falvának utolsó nyarát, 1983-ban.

A történet főszereplője ezúttal is Maebara Keiichi, aki nem rég költözött a nagyvárosból az Isten háta mögötti Hinamizawa faluba, ahol édes semmittevésben éli napjait. Egyedül az újdonsült barátai által szervezett játékok okoznak neki némi bosszúságot, hiszen bármilyen elkeseredetten is próbálkozik, sosem tudja legyőzni a furfangos lányokat, különösen nem a csapat vezetőjének tartott Sonozaki Miont.

Egy nap azonban rámosolyog a szerencse, mikor a szomszédos városba látogatva az ottani Angel Mort kávézóban megpillantja az ott felszolgálólányként dolgozó Miont. Kihasználva az alkalmat, úgy dönt kicsit incselkedik a lánnyal és megpróbálja zavarba hozni, ám mégis Ő van leginkább ledöbbenve, mikor a lány ‘Shionnak’ nevezi magát és Mion ikertestvéreként mutatkozik be. Keiichi kezdetben kételkedik a lány szavában, mégis egyre több időt tölt ‘Shion’ társaságában, akinek kedves és félénk személyisége szöges ellentétben áll Mion nyílt és szókimondó jellemével, nem sejtve, hogy ezzel komoly fájdalmat okoz az utóbbinak.

Ami leginkább megkülönbözteti ezt a kötetet a korábbi kettőtől, hogy a misztikum és a hátborzongató hangulat szinte teljesen hiányzik belőle. A karakterek egyik humoros szituációból a másikba kerülnek, miközben minden oldalon megjelenik valamilyen fanservice öltözet (amiknek a felét Keiichi kénytelen viselni) vagy moé arckifejezés, Rena pedig jó szokásához híven mindenkit haza szeretne vinni! Csak az elvétve előforduló ijesztő pillantások utalnak arra, hogy Hinamizawa felett már gyülekeznek a sötét felhők, egyre több információt tudunk meg a faluról és Oyashiro átkáról, a következő kötetben pedig már biztosan nem lesz ilyen békés és örömteli a hangulat.

Yutori Houjyou shoujo mangába illő illusztrációit pedig csak dicsérni tudom. Ebben a kötetben rengeteg részletes tájképet kapunk a faluról, míg a karakterek olykor humoros chibi alakba változnak át, ami egyáltalán nem hat idegennek, még követlenül a normál megjelenésük mellett sem. Mikor pedig borúsabbá válik a hangulat, akkor szívesen használnak akár dupla oldalakat is, hogy a karakterek tekintete még kifejezőbb legyen.

Nem egy tipikus Higurashi kötet, és el kell ismernem, hogy időnként még nekem is sok volt benne a fanservice. Ettől függetlenül végig jól szórakoztam az olvasása közben, mert a humoros szituációk egy nagyon kellemes légkört teremtettek, Keiichi pedig egy felettébb jó arc főszereplő! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: