Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Artbook] Fate/stay night – Rin Tohsaka Portraits

Posted by -OJ- - 2013. december 31.

Két évvel a Saber Portraits megjelenése után és az Unlimited Blade Works film bemutatásának közeledtével a Studio DNA/Ichijinsha megjelentette a Fate/stay night másik hősnőjének, Tohsaka Rin exkluzív gyűjteményét is.

Adatok
Cím: Fate/stay night – Rin Tohsaka Portraits
Kiadó: Studio DNA / Ichijinsha
Megjelenés: 2010. Február
Ár: ~1800yen
Méret: A4 (30 x 21 cm)
Oldalszám: 64 (mind színes)
Hivatalos Oldal

Mint minden Portraits artbook esetében, ennek a kiadványnak is a legértékesebb része a könyv elején található exkluzív illusztrációk, amelyeket kizárólag ehhez a gyűjteményhez készítettek a neves rajzolók.

Majd következik pár régebbi illusztráció, amelyek mellett Illya beszélget Taiga-senseijel a karakterről.

A karácsonyos kép az egyik kedvencem, annak nagyon örültem, hogy bekerült az albumba 😀

Az ezt követő négy oldalon a rajzolók nyilatkozatait olvashatjuk arról, hogyan találták ki és alkották meg az adott illusztrációkat.

A Rin’s Material szekció bemutatja a lány összes ruháját, amit a sorozat alatt viselt. Itt találunk vázlatrajzokat az általa használt tárgyakról is, a végén pedig egy fiktív interjút, amiben Rin és Archer a sorozat többi szereplőjének kérdéseire válaszolnak.

A Memories of Rin Tohsaka szakasz képek formájában mutatja be az anime azon fontosabb eseményeit, amelyeknél Rin is jelen volt. Aki még nem látta a sorozatot, azok számára spoileres lehet 😉

Figurákról és egyéb fancuccokról ebben a gyűjteményben nem esik szó. Az utolsó oldalon most is impressziumot találjuk, valamint az extra borítékot, amely ezúttal is nyolc fényképet tartalmaz a készítők által legszebbnek ítélt artworkökről:

Bár nekem Tohsaka Rin a kedvencem a Fate/stay night karakterei közül, mégis azt kell mondanom, hogy a Saber Portraits gyűjtemény jobban tetszett. Persze az exkluzív illusztrációk itt is gyönyörűek, de Sabernél kreatívabbak és változatosabbak voltak a beállítások és a ruházatok. Így sem bántam meg, hogy ugyanazon az áron megvettem ezt az artbookot, hiszen Tohsaka Rin fanoknak ez egy kötelező darab. De a tartalomban kissé csalódnom kellett.

Hozzászólás