Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Artbook] Code Geass Illustrations Relation

Posted by -OJ- - 2012. február 22.

Korábban már bemutattam a Code Geass Perfect Turn Fan Book-ját, most pedig lássunk egy teljes értékű artbookot a sorozatról!

(a levehető külső borító nélkül már nem túl szép a könyv borítója)

Adatok
Cím: Code Geass Illustrations Relation
Kiadó: Kadokawa
Megjelenés: 2008. December
Ár: ~1900yen
Méret: A4 (30 x 21 cm)
Oldalszám: 144 (120 színes)
Kapható: AnimeLand, Trillián – A képregénybolt

Az első oldalon ismét a borítóképet találjuk, ezúttal jóval kisebb méretben. Ez igazán kaphatott volna egy dupla oldalt a könyvben is. Majd egyet lapozva a rövid tartalomjegyzék következik.

Az első szakasz egyben a legterjedelmesebb is: 93 oldalon keresztül kizárólag csak artworköket láthatunk, jobbára az anime-sorozat második évada alapján, de akad itt egy pár első évados illusztráció is.

Ezután következik a 24 oldalas ‘Concept Art’ szakasz, aminek a tartalma véleményem szerint semmiben sem különbözik a korábbi részétől. Ha nincs az a választó lap, a lapozás közben valószínűleg fel sem tűnt volna, hogy új részleghez értem.

Eddig tartott a könyv színes része, a végére már csak fekete-fehér oldalak maradtak. Először egy rövid vázlatrajzos szakasz, amely a korábbi illusztrációkat mutatja meg újra, ceruzarajzos félkész állapotban.

Majd következik néhány doujin-rajz.

A könyv végében pedig az illusztrációk adatai kaptak helyet, hogy ki készítette őket és hol jelentek meg eredetileg.

Extra ajándék (mint pl. poszter) nem került a könyvbe, de azt hiszem, ilyen vaskos tartalom mellett ezen nem lehet csodálkozni.

Technikai szempontból semmi kivetnivalót nem találtam benne; a nyomtatása elsőosztályú, a vonalak élesek és a színek is élénkek.

Ami viszont a tartalmat illeti, az szerintem lehetett volna kiegyensúlyozottabb is, mert így erős bishi-túltengéstől szenved a kiadvány. A legtöbb karakter esetében ez nem zavaró, de hogy azt az átkozott kis Rolót hogy lehetett ennyiszer beletenni, azt soha nem fogom megérteni 😛

Ettől függetlenül a Code Geass (elsősorban női)rajongói nagyon elégedettek lehetnek ezzel az artbookkal, ráadásul a beszerzése még manapság is könnyedén kivitelezhető 😉

4 hozzászólás to “[Artbook] Code Geass Illustrations Relation”

  1. Sztike said

    nem nézem az animét, de a képek alapján azt gondolnám, hogy enyhén BL beállítódású… ez így van vagy csak itt kedveztek a hölgyeknek az ilyen jellegű képekkel?

    • -OJ- said

      Szerencsére nem, különben végig sem néztem volna. Mindenki egészséges, heteroszexuális érdeklődésű.
      Rolo mondjuk egy kicsit túlzásba viszi a Lelouch onii-chanhoz való ragaszkodását, de az magasról tesz rá, úgyhogy nincs belőle probléma 😉

Hozzászólás