Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Kaiyodo] Mon-Sieur Bome Collection Vol. 23: Fate/Stay Night – Saber

Posted by -OJ- - 2011. november 6.

Miután 2007-ben végre megnéztem a Fate/stay night anime sorozatot, csak idő kérdése volt, mikor kerül be egy nagyméretű Saber az akkor még elenyésző számú figura-gyűjteményembe. Végül közel egy évet kellett várnom rá, míg a HoldFényTeamnél ismét lett raktáron a Bome-féle verzió. Akkor azonban már másnap lecsaptam rá.

Adatok
Név: Saber
Eredet: Fate/stay night
Széria: Mon-Sieur Bome Collection – Vol. 23
Gyártó: Kaiyodo
Megjelenés: 2007. Július
Méret: 1/8 (22 cm)
Ár: 4500yen
Hivatalos Oldal
Kapható: időnként a HoldFényTeamnél

Mivel Kaiyodo figuráról van szó, a csomagolás ezúttal is átlátszó műanyagból készült, és ebben az esetben csak mögötte van papír, aminek hátuljára felkerülhettek a gyártó adatai, valamint egy rövid interjú Bome-val arról, miért épp Sabert választotta be a figura kollekciójába (mert nagy Type-Moon fan az illető!). Ez a fajta csomagolás kiváló rálátást biztosít a figura minden részére, így vásárlás előtt le lehet ellenőrizni, hogy nincs-e rajta valami karcolás vagy gyártási hiba. Emlékszem, jómagam vagy fél órán át válogattam a boltban lévő öt-hat példány között, hogy melyik a legjobb 😀

Bome-ról tudni kell, hogy nagyon szereti már-már természetellenesen hosszúra formázni a női lábakat, amivel többeket el is riaszt a figurái megvásárlásától. Azonban Saber esetében ez nem jelent problémát, hiszen a szoknyától nem annyira nyilvánvaló ez a ‘deformáltság’. A póz egy teljesen szimpla, egyenesen álló testhelyzet, de nem is ez adja Bome figurájának értékét, hanem a részletekbe fektetett munkája.

Úgy tudom, a megjelenés idején elég ritka volt a ‘komoly és megfontolt’ arckifejezés a Saberről kiadott figurák esetében, hiszen azok többnyire a sokkal vidámabb Fate/hollow ataraxia alapján készültek. De ez az igazi és hiteles tekintet Sabernek, ahogy azt a visual novelben megismerhettük, és amit Bome jó érzékkel meg is örökített. Nem hiába lett olyan népszerű ez a kiadás.

Az összes páncélja közül a különböző mintákkal ékesített mellvértje kapta a legtöbb figyelmet, és ahogy az elvárható, pontosan ugyanúgy néz ki, akár a visual novelben.

A páncélkesztyűje megint csak nem sok kívánnivalót hagy maga után. Ettől még a top figuragyártók sem tudnának jobbat alkotni!

Egy kicsit tartottam tőle, hogy a méretes és meglehetősen nehéz szoknyája idővel le fogja húzni a figurát, de ezidáig eme félelmem teljesen alaptalannak bizonyult. A szoknya több rétegből tevődik össze: a fehér alsószoknyájából ugyan nem sok minden látszik, a fodrozott alsó rész kialakítása és az azon látható apró arany díszítések azonban igen sokat dobnak rajta. A kék felső szoknyájával már kevésbé voltam elégedett, mivel a festést tekintve ez a figura leggyengébb része: a szegélyt borító aranycsíkok festése sajnos elég hullámos lett, egyedül az elől viselt, különálló része az, ahol pontos a díszítés. A combvértek ezüst festésében gyakran találkozhatunk kisebb-nagyobb karcolásokkal, ami sajnos a tömeggyártás jele – Én azért igyekeztem olyat választani, amin nem volt egy sem.

A páncélcsizmáit három, egyenként fél centiméteres szeg rögzíti a talphoz, ami elegendő is, hiszen az elmúlt évek alatt eddig még nem kezdett el dőlni. A talp a promóciós képeken is látott nagy fekete körlap, ám azokkal ellentétben a Saberhez kapcsolódó Szolgai jelvény végül nem került rá. Használata egyébként nem kötelező, a figura stabilan megáll nélküle is.

Összesen két kard jár Saberhez, az Excalibur és a Caliburn részletesen kidolgozott, kicsinyített másai. Akár mindkettőt a kezeibe lehetne adni, de Saber eleve nem egy darálógép, így szerintem sokkal elegánsabb, ha csak az egyiket fogja egyszerre. És tudom, hogy telhetetlen vagyok, de ezek mellé még örültem volna a láthatatlan Szellem Kardjának is 😀

Ezzel a Saberrel magam is megtapasztalhattam, miért annyira népszerűek Bome figurái, hiszen alacsony áron juthatunk hozzá minőségi darabokhoz, amelyek még akkor sem veszítenek értékükből, ha közben már átálltunk a magasabb árkategóriájú darabok gyűjtésére. Ott a helye minden Fate/stay night és/vagy Saber-rajongó figura gyűjteményében 😉
Hamarosan a párja, Tohsaka Rin is bemutatásra kerül.

További Galériák:
foo-bar-baz, FateBaka, AkibaHobby, MalorXP, UselessThoughts

Hozzászólás