Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Manga] Highschool of the Dead Vol.2

Posted by -OJ- - 2011. június 2.

Cím: Highschool of the Dead / Gakuen Mokushiroku
Mangaka: Sato Daisuke
Illusztrátor: Sato Shouji
Kiadó: Kadokawa Shoten (Japán) / Yen Press (U.S.A.)
Megjelenés: 2007 (Japán) / 2011 Április (U.S.A.)
Műfaj: Shounen, Akció, Horror, Dráma, Ecchi, Hárem, Vígjáték
Korhatár: 18+

Természetesen (Ilyen áron!) ebből a kötetből sem hiányozhatnak a színes oldalak. És ezúttal Sato Shouji külön artworköket készített erre a célra, nem csak a kötet kezdő lapjait színezték ki, mint az elsőben!

A történet pontosan ugyanonnan folytatódik, ahol az első kötet végén abbamaradt: hőseink sikeresen túlélték a zombi-apokalipszis első napját és elmenekültek a sorozat címét adó iskolájukból. Az éjszaka azonban újabb megpróbáltatásokat állít eléjük – pontosabban Takashi elé, mivel leginkább az Ő jellemének fejlődésére koncentrál ez a kötet.

Az első két fejezet történései egyértelműen azt hivatottak bemutatni, hogy a srác mostanra teljesen levetkőzte a korábbi nemtörődöm és céltalan hozzáállását az élethez, amely miatt Reit is elveszítette. Itt már pontosan tudja, hogy mit akar és kit kell megvédenie, aminek érdekében még a gyilkosságtól sem riad vissza. Ugyanakkor az utolsó fejezetben, ahogy Alice-chan segítségére siet azt is megmutatja, hogy nem közömbös a világ tőle független történései iránt sem és akár vészhelyzetben is hajlandó helyesen cselekedni. Vagyis minden megvan benne, ami egy vezéralakhoz kell, ezért követik őt a többiek.

Takashin kívül még Saeko karaktere jut egy kis szerephez, hogy Ő sem olyan merev mint amilyennek kezdetben mutatta magát, hanem nyugalmi időszakban ugyanúgy képes lazítani mint bárki más. Illetve Hirano is végre bebizonyíthatja, hogy eddig sem csak a szája járt, hanem valóban ért a fegyverekhez – amikről részletes leírást is kapunk a kötet végén!

A lendületből viszont jócskán visszavettek ebben a kötetben, csak az elején és a legvégén van néhány mozgalmasabb akciójelenet. És hogy mi tölti ki a köztes időt? Arcpirító fanservice orrvérzésig! Legyen szó akár alig fedett, vagy épp teljesen meztelen női testekről, vagy a legapróbb részletig megrajzolt fegyverekről, egyikből sincs hiány 😀 Előbbinél az ominózus fürdőszobás jelenetre gondolok itt, amely szemben az erősen cenzúrázott animevel (Még a Blu-Ray kiadásokon is!), a mangában nem sokat hagy a képzeletnek! 😛 És ezt az amerikai kiadásban is megtartották:

A következő kötet megjelenését Július közepére ígéri a YenPress kiadó. Várom, és addig talán sikerül összegyűjteni az árát is! 🙂

3 hozzászólás to “[Manga] Highschool of the Dead Vol.2”

  1. Junchi said

    A conon beszereztem én is, de még nem olvastam el, viszont qrvajól mutatnak a polcomon az első kötettel együtt. :3

    A harmadik kötetnek is jó lesz a cover-je (pedig annyira nem bírom Sayát… ^^”)

    • -OJ- said

      Én amint megvettem, a hazaúton már végig is olvastam 😀
      Valóban nagyon jól mutatnak egymás mellett a kötetek. Főleg ha majd meglesz mind!:3

      Nekem második kedvencem Saeko után. Reit viszont nem szeressem, kár hogy a negyedik (és majd a hetedik) köteten megint Ő lesz ^^

  2. Prof. William said

    Pár hete lett meg. Nem bántam meg bár elég vékonykának tűnik a 160 oldalával. Hiába a 2-300 oldalas mangák után…

Hozzászólás