Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[DVD] Black★Rock Shooter OVA

Posted by -OJ- - 2011. március 11.

Tavaly nyár végén a Black★Rock Shooter Project keretén belül több újság is lehozta mellékletként a frissen bemutatott anime OVA DVDjét, teljesen ingyenesen! A lemez benne volt az Animedia és a Hobby Japan magazinok aktuális számaiban, valamint a Black★Rock Shooter figma és nendoroid figurák dobozaiban is.

Én persze ezúttal is a Megami Magazint rendeltem meg, mert úgy voltam vele, ha még nem is fog tetszeni az anime, akkor is lesz a magazinhoz egy halom poszter, ami mindig jól jön. Aztán később még a figma BRS is megvételre került, amelynek a dobozában ugyanúgy volt egy példány a DVD-lemezből, csak más címkével – természetesen azt eladtam, annyival is kevesebb volt a figura ára.

Mindenesetre a Megami szerkesztői igencsak kitettek magukért, mert ellentétben a többi újsággal vagy a figurákkal, amik csak egy egyszerű borítékban adták a lemezt, a Megami esetében még DVD-borító és egy 12 oldalas kis füzet is járt mellé. Pénzbeli értékük nem igazán van, de akkor is dícséretes, hogy komplett formában mellékelték az újsághoz az anime OVAt. Műanyag tokot pedig mindenki tud hozzá szerezni.

A borítóhoz a korábbi számok két poszterét használták fel, az eredmény pedig teljesen mértékben kielégítő:

A kis füzetben megtaláljuk Huke eredeti illusztrációit, képeket az animeből, a karakterrajzokat és néhány értékelést az OVA-ról:

A lemez minden újság és figura esetében eltérő szitázást kapott. Íme a Megami saját exklúzív képe:

A tartalom és a DVD-menü viszont minden esetben ugyanaz. Mivel a lemez régiófüggetlen ezért országtól/kontinenstől függetlenül bármilyen DVD-lejátszón megnézhető. Emellett Japán DVD/BluRay ipara lassan a nemzetközi igényeket is igyekszik figyelembe venni, ugyanis erre a kiadványra összesen hét nyelven került felirat:

Máskor is adhatnak ilyen értékes extrákat a magazinokhoz, szerintem senki nem haragudna meg érte! 😀

Hozzászólás