Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Artbook] Code Geass R2 – Perfect Turn Fan Book

Posted by -OJ- - 2010. november 20.

Számos művészeti album jelent meg a Code Geass animehez kapcsolódóan, amelyek között találunk olcsó és rövid, illetve drágább és terjedelmesebb kiadásokat is. Nekem a közepes árkategóriába tartozó Perfect Stage Fan Bookra esett a választásom, mint első artbookomra.

Adatok
Cím: Code Geass R2 – Perfect Stage Fan Book
Kiadó: Gakken
Megjelenés: 2009 Február
Méret: 25 x 18 cm
Oldalszám: 104 (80 színes)
Kapható: AnimeLand

A ‘fan book’ valójában egy információs adatbázis a rajongók számára, és csak részben artbook. A kötelező képes rész mellett többnyire megtalálhatjuk bennük a Dráma CD-k vagy rádiós talkshow-k összefoglalóit, a DVD kiadások adatait, a karakterismertetőket és epizód leírásokat, interjúkat a készítőkkel és a szinkronhangokkal, esetenként még extra történeteket vagy exklúzív manga fejezeteket is tartalmazhatnak. Természetesen mindent japán nyelven!

Az első szekció az artworköké, 22 oldalon összesen 17 kisebb-nagyobb kép:

Ezután következik a sorozat második évadához köthető információk gyűjteménye. A második szakaszban kerülnek bemutatásra a karakterek, a harmadikban pedig röviden leírják az egyes epizódok tartalmát, mindent képekkel alátámasztva:

(Figyelem! Ezeket a fotókat csak azok nézzék meg, akik már végignézték a második évadot, mert a képek számos fordulatot elárulnak!)


A negyedik szakaszban vannak a játékos cikkek: karakter párbajok és paródiák, a külön megjelent hangepizódok és a DVD/BluRayen megtalálható képdrámák összefoglalói. Még egy kivágható társasjátéknak és hozzá a szereplők papírbábuinak is jutott hely.

Az utolsó húsz oldal fekete-fehér. Itt találhatók az interjúk, a ‘Fanciful Story’ címet viselő komikus történet, a karakterekhez intézett kérdezz-felelek, esemény magyarázatok, egy külön ismertető Jeremiah Gottwald (Orange-kun) adottságairól, valamint a DVD/BluRay és hanglemez CD-k adatai.

A könyv végében pedig egy kivágható, 27 x 64cm-es csíkposzter fogad minket. Egyik felén a reggel még erősen kómás C.C., míg a másikon a pizsamában és köntösban pózoló Lelouch:

Ki melyik oldalával tenné ki?

5 hozzászólás to “[Artbook] Code Geass R2 – Perfect Turn Fan Book”

  1. Russel said

    Persze hogy C.C. kerülne ki (ha lenne hely xD)

  2. hurussel said

    Persze hogy C.C. 😀

  3. Jakker said

    CC alap, Lelucsot meghagyom a fangirlöknek.

  4. Junchi said

    OMG, így se láttam még C.C.-t eddig soha. xDDD Naná, hogy őt raknám ki. 😀

    Btw bátorkodtam kirakni a blogod linkjét a linktárba, ha már sikeresen rábukkantam. (Restellem, de nem tudtam, hogy neked is van blogod. ^^”” De legalább most már tudom. :P)

    • -OJ- said

      Köszönöm 😉

      Nem is tudhattál róla, mert vagy két hónapig privát volt, míg összeraktam rajta mindent. Kb egy hete nyitottam meg, azóta híresztelem 🙂

Hozzászólás