Otaku Odú

[Manga] Highschool of the Dead – Full Color Edition Vol.2

Posted by -OJ- - 2014. február 16.

Cím: Highschool of the Dead / Gakuen Mokushiroku
Mangaka: Sato Daisuke
Illusztrátor: Sato Shouji
Kiadó: Kadokawa Shoten (Japán) / Yen Press (U.S.A.)
Megjelenés: 2013. Február-Március (Japán) / 2013. December 17. (U.S.A.)
Műfaj: Shounen, Akció, Horror, Dráma, Ecchi, Hárem, Vígjáték
Korhatár: 18+
Kapható: AnimeLand

Az első színes omnibusz kötet beszerzése után már tisztában voltam vele, mit várhatok egy második kötettől ha az egyszer megjelenik, és bár két évet kellett várnom a folytatásra, de amint bejelentették a második kötetet (még 2013 tavaszán) én már rendeltem is elő. Aztán a megjelenés Júniusról áttevődött Decemberre, de a lényeg hogy végül csak megjelent a kötet, a minősége és tartalma pedig ezúttal is kifogástalan.

A második omnibusz lapmérete megegyezik az elsőével, tehát 26 x 16.5 cm-es, az oldalszáma azonban most valamivel kevesebb, csak 608 oldalra futotta. Ez persze annak tudható be, hogy míg a korábbi kiadás négy kötetet foglalt magába az eredeti mangából, ebbe már csak hármat tudtak belevenni. Viszont ezek mellé még belekerült a Japánban külön könyvként árusított Shoji Sato – Art Works: Highschool of the Dead / Triage-X / Lightning Pop artbook is, teljes egészében 😀

A második kötet szintén kapott egy eltávolítható, külső kartonborítót. A korábban fekete háttér most vörösre lett cserélve, míg a cenzúraként szolgáló dombornyomott ‘véres kézlenyomatok’ ezúttal feketére lettek festve.

A belső fele pedig most is egy 63 x 26 cm-es kihajtható poszter, rajta a Rei és Sayához hasonlóan vérfröccsökkel borított de egyébként jobbára meztelen Busujima Saeko és Marikawa Shizuka.

Ha levesszük a külső borítót, a könyv kemény fedelén ugyanazt a két karakterillusztrációt találjuk, csak a feliratok és a ‘véres kézű’ cenzúra nélkül!

Ami a belső tartalmat illeti, a kiadvány szerkesztése némileg különbözik az első omnibusz kötetétől. Itt az eredeti színes borítóképeket leszámítva az egyes kötetek között nincsenek különálló illusztrációk, helyettük több oldalas interjúkat olvashatunk Sato Daisukéval, valamint itt találunk egy hosszas fegyvergalériát is. A fejezetek pedig pár egyszínű artwork választja el egymástól.

Következzen egy kis ízelítő a most már teljesen színesben olvasható mangafejezetekből. Ez az omnibusz az eredeti sorozat ötödik, hatodik és hetedik kötetét, összesen 12 fejezetet tartalmaz, kb 450oldalon.

A végére hagytam az egyébként is a könyv végében található illusztrációs szakaszt. Ez a közel 130 oldalas artbook rész kizárólag Sato Shouji illusztrációit tartalmazza, nemcsak a Highschool of the Dead, hanem a Triage X, Fire, Fire, Fire és Lightning Pop című sorozataihoz kapcsolódóan. Az omnibusz még a kihajtható kétoldalas miniposztert is megőrizte az eredeti artbookból.

Az amerikai YenPress kiadónak ezzel még az etalonnak számító első Highschool of the Dead színes omnibusz kötetet is sikerült túlszárnyalnia. A nyomtatás és a kötés minősége persze már ott is kellően minőségi volt, azonban ebben a kötetben még a tartalommal is magasabbra emelték a lécet, hiszen a három mangakötet mellé még beletettek egy teljes értékű artbookot is, méghozzá ugyanazon az áron. Most már csak az kellene, hogy Satoék folytassák végre a manga készítését, ami további ilyen színes kötetek megjelenéséhez vezetne.

5 hozzászólás to “[Manga] Highschool of the Dead – Full Color Edition Vol.2”

 1. zoinberg98 said

  Gratulálok.^^ Lehet nekem is be kellene szereznem, olyan jól mutat:3
  Btw nekem ma jöttek meg a mangáim, írok majd a blogomra róluk.^^

 2. Rui-chan said

  Látom a mangaka szereti a lányok egy bizonyos testrészét kiemelni más művekben is. XD

 3. Prof. William said

  Az első kötet mellé azt hiszem hamarosan ezt is be fogom szerezni. Most már csak tényleg az kellene hogy a rajzoló végre fojtassa a a mangát. Ha mondjuk 3 kötetben le tudja zárni akkor még legalább 1 omnibus várható lenne belőle. De ez majd kiderül. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: