Otaku Odú

[Manga] Highschool of the Dead – Full Color Edition Vol.1

Posted by -OJ- - 2011. december 28.

Cím: Highschool of the Dead / Gakuen Mokushiroku
Mangaka: Sato Daisuke
Illusztrátor: Sato Shouji
Kiadó: Kadokawa Shoten (Japán) / Yen Press (U.S.A.)
Megjelenés: 2011. Február-Március (Japán) / 2011. November 22. (U.S.A.)
Műfaj: Shounen, Akció, Horror, Dráma, Ecchi, Hárem, Vígjáték
Korhatár: 18+
Kapható: AnimeLand

A megjelenés előtt sokáig tétováztam azon, hogy ugyan megvegyem-e, illetve hogy egyáltalán szükségem van-e erre a kiadásra, mikor az eredeti kötetekből már hármat begyűjtöttem, és egyébként is hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy a mangákat fekete fehérben olvasom. De amint kezembe foghattam ezt a tankönyvi mérettel és súllyal rendelkező kiadványt, már semmi kétségem nem volt afelől, hogy Ez, Nekem, KELL!!!

Hiszen már ránézésre is igencsak impozáns darab. Méretét tekintve pontosan kétszer akkora mint az eredeti fekete-fehér kiadások (26 x 16.5 cm), míg a vastagsága 4.3 cm, amely első négy Highschool of the Dead mangakötet tartalmát foglalja magába, összesen 704 oldalon. Én mondjuk nem bajlódtam vele, de volt aki lemérte, és a súlya állítólag közel 2 kilogramm.

A könyv egy eltávolítható, külső kartonborítót is kapott, amelyen a cenzúraként is szolgáló ‘véres kézlenyomatok’ dombornyomással lett kiemelve.

Kívülről is jól mutat, a belső fele azonban még ennél is érdekesebb. Az ugyanis egy 63 x 26cm-es poszter, rajta a vérfröccsökkel borított de jobbára meztelen Miyamoto Rei és Takagi Saya.

(Nagyobb méretben Rei és Saya)

Ez a kép eredetileg a japán kiadások hátulját díszítette, és ha egymás mellé helyeztük a négy különálló kötetet, úgy adta ki a nagy képet. Szerintem mi jobban jártunk ezzel a megoldással. Azért a falra nem szándékozom kitenni, maradjon csak a könyvön a borító 😛

Ezt a külső borítót eltávolítva pedig szemügyre vehetjük a könyv kemény fedelét, amelyen ugyanazt a két karakterillusztrációt találjuk, csak most már a feliratok és a ‘véres kézű’ cenzúra nélkül!

Persze a kiadvány legnagyobb húzóereje, hogy az első négy kötet tartalmát immáron teljesen színesben olvashatjuk, ám nem biztos, hogy csak emiatt még azok is újra megvennék, akik egyébként már fekete-fehérben megvásárolták az első négy kötetet.

Így a színezett mangalapok mellett több mint 60 oldalnyi extra tartalmat is kapunk.

Ezek között vannak különálló artworkök, amelyek eredetileg a DragonAge magazinban (a manga is ebben fut) jelentek meg, a mangaka Sato Daisuke és az illusztrátor Sato Shouji megjegyzései az új borítóképekkel és a karakterekkel kapcsolatban (mindez angolra fordítva), a karakterek korai vázlatrajzai, és a Cosplay of the Dead című extra fejezet, amelyben a lányok mindenféle őrült jelmezekbe öltöztetik Rei-t 😀

Némelyik már a fekete-fehér kötetekben is színes oldalként volt jelen, itt azonban azokat is teljesen ’tisztán’ láthatjuk, nélkülözve minden szöveget a karakterek részéről.

Most pedig következzen egy kis ízelítő a színes oldalakból:

A fürdőszobás oldalak sem hiányozhatnak 😛

Személy szerint maximálisan elégedett vagyok ezzel az omnibusszal, az egyik legszebb angol nyelvű mangakiadvány, amit valaha láttam. Az pedig külön elismerést érdemel, hogy szerkesztésben még az eredeti japán kiadásokat is képesek voltak túlszárnyalni, mivel itt megszakítások nélkül kapjuk ugyanazt a nyomtatási minőséget, jóval olcsóbban – eredetileg 2000yen volt egy darab kötet.

Az 50dolláros ár egy kicsit magasnak tűnhet, de ha összeadjuk, hogy így még mindig olcsóbb, mintha a négy kötetet külön-külön vennénk meg, és ráadásul az egészet színesben kapjuk, akkor már bőven megéri.

Ettől függetlenül ugyanúgy venni fogom továbbra is a fekete-fehér kiadványokat, beleértve a már ebben meglévő negyedik kötetet is, hiszen a mangaka Sato Daisuke köztudottan egy lusta disznó, aki még el sem kezdte írni a manga nyolcadik kötetét, így ki tudja, mikor jelenhet majd meg (ha egyáltalán) az 5-8.kötetet magába foglaló második színes omnibusz 😦 Amit több mint két évvel később mégiscsak sikerült megvalósítani. Így viszont már semmi szükségem nem volt a fekete-fehér kiadványokra. Inkább eladtam őket, és az áruk teljes mértékben fedezte a második omnibusz kötet megvételét 😀

8 hozzászólás to “[Manga] Highschool of the Dead – Full Color Edition Vol.1”

 1. Danny said

  Eszméletlen jó ez a kiadvány! Minden pénzt megér!!! 😀

  • -OJ- said

   Egyet kell értenem.
   Bár nekem azért ‘minden pénzt’ nem ért volna meg, de mert olcsóbb mint a négy kötet külön, így meg tudtam venni 😉

 2. Prof. William said

  Grat! Én is tervezem beszerezni.

  Javaslom a rajzoló/írók sokkoló nyakörvvel való felszerelését a gyorsabb munka érdekében. 🙂 Azért már megint majd egy éve pihenget igazán belekezdhetne főleg hogy sztem a manga erősen a célegyenesbe fordult.

  Még egyszer grat a mangához!

 3. dagfag said

  is this the omnibus edition?

 4. dagfag said

  is in the normal color version the censorship like in the bath the same?

 5. dagfag said

  ok thanks 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: