Otaku Odú

[Manga] Higurashi When They Cry – Cotton Drifting Arc Vol.2

Posted by -OJ- - 2011. szeptember 30.

Eredeti Cím: Higurashi no Naku Koro ni – Watanagashi-hen
Angol Cím: When They Cry – Cotton Drifting Arc
Történet: Ryukishi07
Illusztrátor: Yutori Houjyou
Kiadó: Kadokawa Shoten (Japán) / Yen Press (U.S.A.)
Megjelenés: 2006 Június (Japán) / 2009 Szeptember (U.S.A.)
Műfaj: Horror, Dráma, Vígjáték, Pszicho-thriller, Misztikum
Oldalszám: 272
Korhatár: 16+

Mint az az első kötet végén kiderült, Hinamizawa falujában minden évben rejtélyes gyilkosságok történnek a Watanagashi ünnep alkalmával, amit a helybéliek a falut védelmező Oyashiro démon átkának tartanak. Ezt a rejtélyt hivatott felderíteni Takano és a szabadúszó fotós, Tomitake, akiknek nem sokkal később nyomuk veszik, majd csak az összeroncsolódott holttestük kerül elő. Ezt követően Shion is eltűnik, Keiichi pedig egyre elkeseredettebben próbálja megóvni a barátait a rájuk leselkedő veszélytől, miközben Miont egyre inkább hatalmába keríti az őrület.

És ezzel visszatértünk a megszokott Higurashi színvonalhoz, amelynek legnagyobb erőssége, hogy a misztikus, sokszor horrorisztikus képeket és eseményeket felvonultató detektív történetet teljesen ártatlanak látszó karakterekkel adja elő (hála a shoujo mangákat idéző rajzolásnak), hogy még inkább elborzassza az olvasót, mikor a vérontásra kerül a sor.

Persze jellemtelen és egysíkú karakterekre nem lehet egy lebilincselő krimit építeni, különben a haláluk is jelentéktelenné válna, de itt egyáltalán nem zavaró, hogy mindezt gyerekekkel adják elő. Ugyanakkor a történetet nem butítják le, és az eseményeket sem finomítják (mint más, nyomozós történetek esetében) csak azért, hogy kedvezőbb legyen a szereplők sorsa. Azt hiszem, a Higurashi esetében megtalálták az egyensúlyt a jó sztori és a hihető karakterek között.

Fontos megjegyezni, hogy a Cotton Drifting nem mutatja be teljes egészében a történetet, csak annyi derül ki belőle amit a főszereplő Keiichi saját maga is megtapasztal, ezért a végén nincs semmilyen nagyobb csavar vagy leleplezés. A teljes megértéshez szükség van az Eye Opening arc négy kötetére, amely a színfalak mögé is elkalauzolja az olvasót, hogy jobban átlássuk a karakterek – elsősorban az elkövető – tetteit és motivációit 😉

A Sonozaki-ikrek egyébként is a kedvenc karaktereim a sorozatban, Keiichi pedig egyértelműen az egyik legszimpatikusabb főhős akit valaha kitaláltak, így talán nem meglepő, hogy Én a rájuk koncentráló Cotton Drifting (és az Eye Opening) arcot tartom a manga legjobb részének! Higurashi rajongóknak kötelező!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: