Otaku Odú

[Manga] Rosario+Vampire Vol.2

Posted by -OJ- - 2010. december 1.

Cím: Rosario to Vampire Vol.2
Író/Mangaka: Akihisa Ikeda
Kiadó: Shonen Jump Advanced / VIZ Media (U.S.A.) / Shueisha (Japán)
Megjelenés: 2005 (Japán) / 2008 Augusztus (U.S.A.)
Korhatár: 16+
Műfaj: Shounen, Fantasy, Horror, Ecchi, Hárem, Vígjáték, Romantikus
Kapható: AnimeLand

Mint azt korábban írtam, az első kötet meglehetősen átlagosra sikerült, amely mindössze arra szolgált, hogy bemutassa a főkaraktereket és felvázolja az alapszituációt, de semmi érdemleges nem történt benne. A második kötetben azonban már elkezdődik az összefüggő történet is.

Az első fejezetben megismerkedhetünk Sendo Yukarival, a csínytevő kis boszorkánnyal, aki csak addig tör borsot hőseink orra alá, míg Tsukune magába nem bolondítja a fejezet végére. Ezzel megvan a harmadik – és talán legidegesítőbb – háremhölgy is. Szituációja nem sokban különbözik Mokaétól, személyisége pedig igen nehezen elviselhető – leszámítva az enyhén biszexuális ragaszkodását Tsukunehez és Mokahoz, ami határozottan aranyos tud lenni.

Ezután két “A hét ellensége!” fejezet következik. Az elsőben Moka a kiszemelt áldozat, a másodikban viszont Kurumu kapja a főszerepet. Ez határozottan jó megoldás volt a mangakától, hogy nem csak az egyik lány kerül mindig bajba és menti meg a helyzetet, hanem ezzel a succubus karakterét is sikerült egy kicsit elmélyíteni.

A negyedik fejezet az, amiben végre beindul az összefüggő történet a Diák Fegyelmi Tanács felbukkanásával, és ezzel egy kisebb cliffhangerrel ér véget a kötet.

Tehát a második kötet egyértelműen jobb lett az elsőnél. A szörnyek itt már tényleg félelmetesek és visszataszítóak tudnak lenni, valamint az egy-fejezeteseken kívül már a komolyabb ellenfelek is megmutatkoztak. Emellett a mangaka továbbra is jó arányban használja a harcokat, a visszatérő poénokra alapozó humort, és a fanservice-t – bár utóbbi miatt egyes események kicsit erőltetettnek hatnak (pl hogy Kurumut cosplaybe kényszerítik).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: