Otaku Odú

Dengeki G’s Festival Vol.15

Posted by -OJ- - 2010. november 29.

Szeptember elején szert tettem első, speciális kiadású Dengeki magazinomra, amely Japánon kívül is hatalmas népszerűségnek örvend, köszönhetően az exklúzív ajándékoknak és az igényesen összeállított, artworkökkel teli füzetnek. Fájdalom, hogy az utóbbiban én nem részesültem!

A Dengeki G’s Festival egy visual novelekkel foglalkozó, határozatlan időközönként megjelenő magazin, amelynek minden száma csak egy adott címre fókuszál, és bő 80 oldalon arról igyekszik minél több információt nyújtani a rajongóknak – természetesen mindezt a “játékból” vett illusztrációkkal alátámasztva.

Ezt a számot 2009. Februárjában adták ki, a Yoake Mae Yori Ruri Iro Na -Moonlight Cradle- című eroge remakejével egyidőben, ezért a téma is az említett visual novel lett.

A történet szerint a távoli jövőben járunk, ahol az emberek már kolonizálták a Holdat és ott megalapították a Szféra Királyságot. Idővel (űr)háború tört ki a Föld és Hold között, amely során mindkét fél hatalmas veszteségeket szenvedett de egyikük sem tudott győzelmet aratni a másik fél felett. Így bár a harcokat beszüntették, a politikai kapcsolatokat azóta sem hozták helyre. Ebben a hidegháborús helyzetben érkezik a Földre Feena Fam Earthlight, a Hold hercegnője, hogy előremozdítsa a béketárgyalásokat, miközben őt gyermekkori barátjánál, Asagiri Tatsuyanál szállásolják el.

A visual novelből egy 12 részes anime adaptáció is készült, amely minőségben ugyan messze elmaradt az eredetitől – főleg animációban, illetve a végére az egyszerű szerelmi történetet is (feleslegesen) megbolondították politikai ármánykodással és puccsokkal – de a könnyed hárem-romantika kedvelőinek így is kellemes perceket szerezhet. Főleg, hogy az anime vége sem nyitott, hanem kerek lezárást kapott.

Az extrákat az A4-es méretű, 3cm vastag “Nászutas Dobozban” találjuk. Szokásos módon az elő- és hátlapot a benne lévő tárgyak képeivel díszítették, míg az előlap közepén Estel Freesia képe látható. Az Ő karaktere korábban csak a játék PS2-es verziójában szerepelt, a remakenél azonban már a PC-s verzióban is találkozhatunk vele, így a borítón is őt reklámozzák. Az o-ringet lehúzva (alul-felül nyitott kartontok, mint a DVD-kiadásoknál) egy fehér kartondoboz fogad minket, azt felnyitva pedig szemügyre vehetjük az extrákat:

Tartalom
* Feena Fam Earthlight dakimakura
* Estel Freesia egérpad
* Cynthia Marguerite mobildísz

Az egérpadon ismét a bájos tsundere, Estel Freesia kapott helyet, ezúttal fürdőruhában és emiatt erősen elpirulva. Mérete az általános 21 x 18 cm. Valószínűleg soha nem lesz használva, mert még elkopna…

Cynthia Marguerite (szintén a PS2-es verzióból származó karakter) mobildísz. Puha szivacsból készült, ezért a hátlapjával a mobil kijelzőjét is lehet tisztítani.

Feena Fam Earthlight a történet női főszereplője és a visual novel reklámarca, aki a játéktól függetlenül is hatalmas népszerűségnek örvend. Ezért nem meglepő, hogy az Ő képe kapott helyet a dakimakurán. Ami azt illeti, már harmadik alkalommal, ugyanis a Vol.6 párnáján a hétköznapi hercegnői ruhájában ábrázolták, a Dengeki G’s Festival COMIC 5.számában pedig egy életnagyságú törülköző volt róla.

Ehhez a számhoz viszont egy igazán különleges öltözéket találtak a számára: mint azt a Nászutas elnevezésből már jóval a megjelenés előtt sejteni lehetett, ezúttal a történet végén látható menyasszonyi ruhájában örökítették meg.

Szerény véleményem szerint tökéletes választás volt ez a ruha. Bár nem olyan díszes és változatos mint a hétköznapi öltözete, mégis sokkal különlegesebb hatást kelt.

Méretét tekintve a szokásos 155 x 50cm-es kategóriába tartozik, és mint a legtöbb újsághoz csomagolt párnahuzatnak, ennek is csak egy oldala van, a másik hófehér. De ez egyáltalán nem probléma, ezt a képet úgyse sokan fordítanák meg.

Az anyaga meglehetősen fényes, ami kicsit megnehezítette a fotózását. Szerintem szaténből lehet, mert elég ellenálló ahhoz hogy ne sikerüljön meggyűrnöm, viszont emiatt a csomagolásból kivéve sem rúgta ki magát, hanem ki kellett vasalnom belőle a hajtásnyomokat. Persze mindez a párna szépségéből semmit nem von le. A kép minősége pedig elsőrangú, a vonalak élesek a színek pedig erősek.

A bal alsó sarokban a karakter neve és az eredeti mű címe feltüntetve:

Kitömve, használatra készen! (Ami csak a fotózás erejéig történt meg, utána visszaakasztottam a falra)

Azonban a magazinról nem szolgálhatok képekkel, ugyanis az egész egyszerűen hiányzott a doboz mellől! És nem csomagolási hibáról van szó, mert már úgy érkezett meg, hogy a neylon borítás fel volt vágva a hátoldalon, és valaki kihúzta belőle a magazint. És van egy erős tippem, hogy hol tűnhetett el… Ráadásul régi kiadásról lévén szó, jelenleg nem is lehet belőle többet szerezni, így valószínűleg a magazin már nem lesz meg…

Így nem lehettem maradéktalanul elégedett az első Dengeki példányommal. Bár a lényeg a Feena párna megszerzése volt, azért a magazinra is igényt tartottam volna.

7 hozzászólás to “Dengeki G’s Festival Vol.15”

 1. Ayu said

  Ahhoz azért elég nagy pofa kell, hogy egy ismeretlen ember csomagját valaki felbontsa és kiszedje belole az újságot -_-
  Nagyon sajnálom hogy az újság nincs hozzá, gondolom elég borsos ára volt, lévén elég kevés van belole 😦

 2. Jakker said

  – Kiszedték a magazint!
  – Szemetek!

 3. Lacika said

  Az a fura,hogy pont nem a párnácskát vették ki.
  Sajnálom hogy kivették az ujságot,biztos jó drága lehetett az egész cucc

 4. -OJ- said

  Erre mondom én azt, hogy:
  Sose jusson neki több az életben!

  Lacika: azt nem tudta volna. Ahhoz le kellett volna vágni az egész neylont, a doboz aljáról ÉS tetejéről a rögzítő celluxot, és még a dobozt is fel kellett volna vágni. Az már túl hosszadalmas és bonyolult, plusz azonnal feltűnt volna mindenkinek.

  Japánban a kiadónak nem kell attól tartania, hogy az “értelem” bemegy a helyi hipermarketbe, ott az összes újságot felszaggatják és kilopják belőle az ajándékokat. Éppen ezért a magazinokat szimplán hozzácsomagolják az ajándékdobozok hátuljához, azt a neylont pedig pillanatok alatt le lehet szedni és különvenni az újságot. Amit útközben valaki meg is tett 😦

 5. Danny said

  Feena-chan, daisuki :3

 6. Nicky said

  Ezek pont úgy néznek ki mint a nemrég sugárzott Fortune Arterial lányai…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: