Otaku Odú

Tengen Toppa Gurren Lagann – Yoko Dakimakura

Posted by -OJ- - 2010. november 15.

Vagy két év figuragyűjtés után, 2009 nyarán úgy éreztem eljött az ideje, hogy új szintre emeljem a gyűjteményem egy olyan fancucc beszerzésével, amit (titkon) minden anime-rajongó szeretne. És ki más is lehetett volna rajta, mint a Tengen Toppa Gurren Lagann szexi mesterlövészlánya, Yoko Ritona/Littner.

Dakimakura….vagy angol nevén a ‘hugging pillow’. Egyetlen magára valamit is adó otaku anime-gyűjteménye sem lehet teljes nélküle. Legalább egynek lennie kell az illető szobájában, legyen az akár az ágyon kitömve, vagy a falra felakasztva.

Persze egy ilyen párna beszerzése sem két fillér, talán ez lehet az oka hogy majd egy évig volt kiállítva az AnimeLandben, míg végre nálam gazdára talált. Rajta kívül akkoriban volt még két Ikkitousen-es és egy Skakugan no Shanás, de idővel azért azok is elfogytak. Most már csak rendelésre hoznak be, ha valakinek egyértelmű elképzelése van, hogy melyik karakterről szeretne.


A képek elosztása és fajtája is eltérő lehet. Én a kétoldalasak közül a Yoko által is megtestesített formát kedvelem, mely a normál öltözetében ábrázolja a karaktert előlről (háton fekve) és hátulról (hason fekve). Ezeket nyugodtan ki lehet állítani a szobában anélkül, hogy különösebb megbotránkoztatást okoznának a családtagok/barátok/ismerősök körében. Azonban ezekből egyre kevesebb van, manapság a dakimakurák képei is egyre merészebbek lettek: míg az egyik oldal a rendes öltözetében ábrázolja a karaktert (esetleg elég zilált állapotban), a másik oldalán már részben vagy teljes egészében le van tépve róluk a ruha (de még takarják magukat a kezükkel vagy vmi tárggyal) és közben olyan arcot vágnak, mint akik épp nemi erőszak előtt állnak. Illetve léteznek ero-dakimakurák is, amik már mindent mutatnak.

Vannak egyoldalas párnák is, amiknek a hátoldala szimplán csak fehér, azokat rendszerint magazinokhoz (pl. Dengeki) vagy a limitált japán DVD/BluRay kiadásokhoz szokták adni. Természetesen az áruk is jóval kedvezőbb, mint a külön kapható kétoldalasoké.


Méretük általánosan 150 x 50 cm (esetleg 155 x 55) vagyis a rajtuk lévő karakter életnagyságban van ábrázolva. Az amerikai kiadások valamivel kisebbek, 110 x 35 cm-esek, de rajtuk lévő képek minősége olyannyira alacsony – elmosódottak, fakó színekkel – , hogy azokat jobb elkerülni! Még akkor is, ha azokban történetesen bélés is van. A nagyméretűek ugyanis csak párnahuzatok, párnát külön kell hozzájuk készítetni vagy kitömni pl. szivaccsal. Rendelni is lehet, akár Japánból is, de méretük és súlyuk miatt már a szállításuk is drágább lenne mint maga a huzat, úgyhogy az semmiképp nem éri meg.

Sajnos ez a Yoko sem az eredeti japán [Cospa] kiadás (amit eddig négyszer adtak ki, akkora sikere volt), hanem az utángyártott európai változat. Így viszont ‘csak’ fele annyiba került, és számottevő különbséget nem tudtam felfedezni a kettő között. Egyedül a huzat anyaga más, ezért a zacskóból történő kibontás után nem rúgta ki magát, hanem ki kellett belőle vasalni a hajtásnyomokat. Azt leszámítva viszont a színei élénkek, a vonalai élesek, és az elmúlt 2.5év alatt semmit nem veszített a minőségéből – az olcsó hamisítványok ismérve, hogy pár hónap, de maximum egy év alatt teljesen kifakulnak és minden szín kimegy belőlük.


És hogy miért jó egy ilyen párnahuzat? A perverzebb megoldásokat félretéve: lehet egy hatalmas animes díszpárna az ágyon vagy a kanapé tetején, ha nem teszünk bele bélést akkor a falra akasztva vászonposzterként is funkcionálhat. Illetve, ha figyelembe vesszük az elnevezését:

Én mindenesetre felakasztva tárolom:

Egy hozzászólás to “Tengen Toppa Gurren Lagann – Yoko Dakimakura”

  1. Márk said

    hagy ne mondjam el hogy én mit csinálnék ezzel a sexy kis párnával 😛 :DDD 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: