Otaku Odú

Megami Deluxe Vol.1 [US]

Posted by -OJ- - 2010. november 11.

A Megami Deluxe egyetlen, Amerikában megjelent száma, a japán kiadás 5.számának pontos megfelelője. Sajnos a 20 dolláros ár, mely a japán változaténak majd kétszerese, meglehetősen drágának bizonyult az amerikai anime-rajongók számára, így a csekély érdeklődésre való tekintettel több kiadást nem is élt meg az amerikai változat. Pedig igencsak tartalmas számot választottak az első (és egyben az utolsó) megjelenéshez.

A Megami Deluxe a havi Megami Magazin félévente megjelenő különkiadása, mely az addigi számok legjobb posztereit tartalmazza egészoldalas artworkök formájában. A normál magazinnal szemben itt kizárólag képekkel töltik fel az oldalszámot, nincsenek cikkek, mangák vagy reklámok. Viszont ez a kiadás plakátokat nem tartalmaz, leszámítva azt az egy ajándék óriásposztert.

Ami meglepett, hogy a magazin vagy fél centis gerinccel rendelkezik, lapjai pedig vastag kartonpapírból vannak, így inkább egy artbook benyomását kelti, nem pedig egy újságét – nem hiába került eredetileg kétszer annyiba. Nyomtatása hibátlan, a vonalak élesek, a színek teltek, egyszóval gyönyörűek a képek.

E kiadás fő témája a My-HiME / My-Otome animek, a legtöbb kép ehhez a két sorozathoz kapcsolódik, külön szekcióba gyűjtve a magazin elején:

Utána következik a fürdőruhás részleg; Negima, Full Metal Panic, Shuffle!, Oh My Goddess, He Is My Master képekkel:

Iskolai egyenruhás képek, szintén a Negima, Shuffle! és a Da Capo S.S. lányaival:

A relaxációs részleg (kicsit meglepett, hogy egy Megamiben ez ennyire rövid):

A jelmezes szekció:

És utolsónak egy külön részleg az AIR képeinek:

Valamint minden Deluxe szám utolsó pár oldalán rövid ismertetőket találunk az animekről, amelyekhez a képek kapcsolódnak.

Az ajándékot is megtartották a japán kiadásból, vagyis jár hozzá egy kétoldalas, teljesalakos óriásposzter Mairól (My-HiME főszereplője) és Arikáról (My-Otome hősnője) 40x105cm-es méretben:

A Megami Deluxe egyetlen amerikai kiadása még manapság is beszerezhető. Leginkább azoknak tudom ajánlani, akik viszonylag olcsón szeretnének hozzájutni egy gyűjteményes újsághoz (gyakorlatilag egy rendes artbook) az említett régebbi címekről.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: