Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Banpresto] MS Gundam 00 DX Heroine Figure Vol.5 – Nena Trinity

Posted by -OJ- - 2012. február 18.

Nena Trinity egyetlen, nagyméretű figuráját még 2009-ben szereztem be az AnimeLand segítségével. Eredetileg nem volt betervezve a megvétele, de egy akció keretében olyan jó áron adták, hogy annyiért már megérte berendelni.

Adatok
Név: Nena Trinity
Eredet: Mobile Suit Gundam 00
Széria: DX Heroine Figure
Gyártó: Banpresto
Megjelenés: 2008. November
Méret: 19 cm (1/8)
Ár: 1500yen

Nena a Gundam 00 első évadában mutatkozott be, mint a Trinity testvérek/klónok legfiatalabb tagja, valamint a Throne Drei egység pilótája. A hangját Kugimiya Rie szolgáltatja, amit elsőre kicsit furcsállottam, de jobban belegondolva ez a karakter sem különbözik sokban a szinkronszínésznő korábbi (loli-tsundere)szerepeitől. Jellemét tekintve ugyanúgy megvan benne az éretlenség és a gyermeki játékosság, ami az Ő esetében időnként hasonlóan gyermeki kegyetlenséggel párosul. Utóbbi miatt nem mondanám egy szimpatikus karakternek, és éppen ezért többnyire a ‘rosszak’ oldalán áll.

2008-ban a Banpresto még látott fantáziát az ablakos dobozokban, így ez a figura is olyan csomagolást kapott.

A póz meglehetősen egyszerű, a test részletes kidolgozása révén azonban mégis érdekes tud lenni. A figura testtartásán jól látni, hogy a jobb csípőjét még azelőtt hátrahúzta, mielőtt a karját fellendítette volna, és ezzel megtegye a békejelet, amit Nena az animeben is gyakran használ.

Az arc és a haj kialakításában semmi kivetnivalót nem találtam. Mivel a haj egyetlen darabból áll (a két kutyafülnek kinéző copfot leszámítva) így még az illesztése vonalak miatt sem kellett aggódnom. Az élesen kihúzott szemek valamint az okkersárga szemszín tökéletesen megfelel az eredeti karakterrajznak, és persze a halovány szeplők sem hiányozhatnak az arcáról. A háromszög alakú szájat első ránézésre kicsit furcsának találtam, azonban ez a nevetés sokkal jobban illik a karakterhez, mintha egyszerűen csak mosolyogna.

Jellemre talán hasonlít a korábbi Kugimiya-tsunderékre, de Nena testalkata igencsak távol áll a fejletlen loli kategóriától 😛 Mivel a karakter alapból vékony és testhez tapadó ruhát visel, a gyártó ezúttal is nagy figyelmet fordított az anatómiai hitelességre. Így nemcsak a ruha gyűrődik meg, hanem a derék tájékán a bőre is, míg a karjain az izmok, a hátán pedig a lapockacsont vonalai is jól kivehetők.

Nena lábait a sorozatban gumiszerű combcsizma borítja, aminek anyagát a figura esetében is igyekezett visszaadni a Banpresto. Éppen ezért itt is több gyűrődést találunk rajta, főleg a térd mögött, valamint a ruha többi részével ellentétben, amelyek csak egyszínű fehér festést kaptak, a csizmán még egy fényes kék árnyékolást is láthatunk!

Az alap a szokásos, Banpresto-féle fekete körlap, amely 11cm-es átmérővel rendelkezik. Ehhez két, egyenként fél centiméteres szeggel kapcsolódik a figura, amik a lábfejéből ugranak elő, így a hozzá rendelt alapzaton kívül másra nem lehet ráállítani.

Egyetlen kiegészítő jár a figurához, egy két centiméter átmérőjű lila Haro-egység, ami a sorozatban a Throne Drei vezérlésében segít Nenának. A gömb nem vehető le, hozzá van ragasztva a figura csípőjéhez és alkarjához. A hátuljára pedig a gyártó védjegyét és a ‘Made in China’ feliratot nyomták rá.

Végülis elégedett vagyok a figurával, főleg hogy akciósan sikerült megvásárolnom. Hiába, nem túl népszerű a karakter, így sokáig kapható volt, míg végül olcsón ki nem szórták, akkor viszont pillanatok alatt elfogyott. Nenát nem kedvelem különösebben (bár a többséggel ellentétben megutálni sem sikerült), a figura viszont van elég jó minőségű ahhoz, hogy megérte a gyűjteményemhez adni. Csak azt sajnálom, hogy a Feldt Grace párját nem sikerült megszereznem. Ketten együtt még jobban mutattak volna 😦

4 hozzászólás to “[Banpresto] MS Gundam 00 DX Heroine Figure Vol.5 – Nena Trinity”

  1. Rui-chan said

    Most jutottam el végre oda, hogy ezt a Gundam sorozatot is megnézzem. ^^ Eddig 6 részt néztem meg, az elejét kicsit lassan gyűröm magam alá. Ugye a későbbi részek jobbak lesznek? ^^” Mert eddig nem nyűgözött le.

    Ez a lila Haro nagyon jól néz ki. 🙂 Jaj, most megint kiújult a Haro-mániám! XD

    • -OJ- said

      Nos, nem igazán lesz ‘jobb’, inkább csak látványosabb és még akciódúsabb ^_^
      Elég ránézni a főszereplő Setsunára, az Ő jelleme egyúttal az egész sorozatot is jellemzi. Szemben a SEED-del, ahol azért volt egy nagy adag űr-slice-of-life, ‘hercegek és hercegnők’ kerülgették egymást, volt sok éneklés és politizálás, a 00 jobbára egy színtiszta katonai, háborús anime.
      Az összes szereplő valamelyik seregben szolgál (a második évadra Louise és Saji is), és bár foglalkoznak a karakterek múltjával és a beosztottak között is szövődnek szerelmek (mert úgy drámaibb, ha az egyik fél meghal), de itt a hangsúly végig az ütközeteken van, nem a köztes politizáláson.
      Nekem tetszett, de (lány) utesóm az első évadot sem bírta befejezni, mielőtt ráunt volna az állandó lövöldözésre 🙂

      Én egyszer biztosan fogok venni egy 1:1-es méretarányút.
      Persze nem Lacus mini-Harojára gondolok, hanem egy ehhez hasonló kosárlabda méretűre.

  2. Rui-chan said

    Túl vagyok az első évad felén és egyre jobban tetszik. 🙂 (Persze a Gundam Seed még mindig jobb szerintem.) Végre kezdek pár szereplőt megkedvelni a Celestial Being tagjai közül. ^^’ Eddig csak az “ellenség” táborából szimpatizáltam pár karakterrel. A kedvencem Marina-hime, aki bár elég naiv és könnyen befolyásolható, mégis a legjobbat akarja az országának. Viszonylag fiatal, de megpróbál felnőni a feladatához. Kár, hogy belőle csak egy trading figurát adtak ki. 😦
    Hallelujah megjelenése nálam nagyot ütött, a kedves srác eléggé bekattant. XD

    Bár egy idő után tényleg unalmas a sok lövöldözés, de végig fogom nézni, mert azért van egy-két színfolt a háborús történetben.

    1:1-es Haro nagyon jó lenne. *.*

    • -OJ- said

      Marina, a kis békeaktivista, mikor rajta kívül szinte az összes többi karakter harcolni akar 😀 Történet szempontjából fontos szerephez jut, de a cselekményben kicsit feleslegesnek éreztem.

      Allelujah/Hallelujah valóban jó arc, főleg miután megtalálja a párját. Az lesz ám egy érdekes kapcsolat xD
      De Lockon Stratost az Én szememben egy karakter sem veri (egyiket sem) xD

Hozzászólás